Dorpsschool Kester

Dorpsschool Kester

zaterdag 19 mei 2012

Sportdag, maandag 14 mei 2012



Op maandag 14 mei hadden de leerlingen van Dorpsschool Kester sportdag. Deze sportdag vond plaats in en rond de sporthal, de Koornmolen, te Gooik. De leerlingen konden deelnemen aan een zes-tal activiteiten, onder begeleiding. Zo hadden we: de bananenboom, de spinster, het auto-wrak, groepsopdrachten (o.a. trefbal, kat en muisspel), de donut en spelletjes buiten met de bal.

Hieronder zien we enkele foto's van de activiteiten:

Activiteit 1: de donut
De bedoeling van deze activiteit was dat de leerlingen vanboven op de donut zouden staan en elkaar er probeerden af te duwen door middel van hun eigen kracht te gebruiken. Heel veel plezier gegarandeerd!


Activiteit 2: de bananenboom

De leerlingen moesten in enkele groepjes gaan staan bij een kleur. De bedoeling van deze activiteit was dat de leerlingen zo rap mogelijk naar boven konden kruipen met een banaan en deze dan zo snel mogelijk vast te kleven vanboven in de boom. De kinderen hebben zich hierbij heel hard geamuseerd!
Met hoeveel leerlingen kan men zo snel mogelijk kruipen in één auto?
Bij deze activiteit werd dit getest! De leerlingen moesten zo snel mogelijk met zo veel mogelijk klasgenootjes in het auto-wrak kruipen, door enkel de opening van één raam te gebruiken. De deuren en koffer werden niet gebruikt.


Resultaat: Alle 20 leerlingen geraakten in de auto, dit binnen een tijdsperiode van 1 min. 50 sec! Heel goed gedaan zou ik zo zeggen!

Hier zie je één van de leerlingen, Thibaut, druk bezig met het proberen te kruipen in de auto!


Kunnen er nog enkele leerlingen bij? Ja, zeker! Duwen maar!

De leerlingen moesten er niet enkel zo snel mogelijk inkruipen, maar ook zo snel mogelijk uit kruipen!

De leerlingen werken goed samen als een team en helpen waar nodig.

Activiteit 4: spelletjes buiten met de bal 
De leerlingen mochten bij deze activiteit spelen met de bal. De bedoeling was dat ze per groep zoveel mogelijk ballen gooiden door de ring.              

Geen opmerkingen:

Een reactie posten